Miután tökszezon van és a főzeléktől a rántottig, minden ki lett már próbálva az idén, ideje volt, hogy sor kerüljön a tökös-mákos rétesre is. A párom határozott ellenvéleménye ellenére úgy döntöttem, hogy nem holmi fagyasztott tésztából fogom megcsinálni, hanem saját magam fogom húzni a rétest. Neki is vágtam a kalandnak.
A hozzávalók:
Másfél órányi dagasztás után ( a recept húsz hosszú percet írt) döntött úgy a tészta, hogy hajlandó elválni az edény falától és a kezemtől.Ezután két kis gombócot képeztem:
Miközben pihent a tészta, készült a töltelék. A tökös-mákos mellett lett egy túrós is.
Aztán nekiláttam a húzásnak. Össze-vissza szakadt, a széle tele lett lukakkal és vastagabb részekkel. Íme:
A tölteléket úgy igazgattam, hogy a nagyobb lukakat kikerüljem:
Végül bekerült a sütőbe négy rúd:
Kisült, megszórtam porcukorral és kész is lett:
Finom lett.(De van még hova fejlődnöm. :) )