HTML

Nicsak... csatni!

2014.08.31. 19:46 szami55

A szilvaszezon lekvárjai, befőttjei és aszalványai mellett úgy gondoltuk, hogy kipróbálunk valami újat. Ez a számunkra új valami a csatni lett. Erősen-édesen. 

csatni2.jpg

A szilva előkészítése után egy kevés olajon meg lettek pirítva a fűszerek. Került bele fahéj, kardamom, csillagánizs és chili paprika.

csatni3.jpg

Amikor a paprika picit megbarnult, belekerült a szilva, majd némi főzés után a cukor.

csatni4.jpg

Fél óra szorgos kevergetés után egy kevés tartósítószerrel került üvegekbe, majd dunsztba.

csatni5.jpg

Az ízéről, illatáról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Aki szereti az erőset és az édeset az nem fog csalódni. 

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro befőzés chutney fahéj kardamom csillagánizs csatni India

A bejegyzés trackback címe:

https://szami55.blog.hu/api/trackback/id/tr726653225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása